Tűzvédelmi minősítés

TuzkepSzerelt homlokzatburkolatok esetén a teljes épület tűzvédelmi szempontból megfelelőségét illetve nem megfelelőségét vonhatja magával a nem minősített tartószerkezeti megoldások beépítése.

Az ALLFACE GmbH. tartószerkezeti megoldásai és a Sikatack Panel rendszer jól vizsgáztak az ÉMI szentendrei telephelyén az MSZ 14800-6:2009 szabvány előírásai alapján elvégzett homlokzati tűzterjedési vizsgálatán. Az ÉMI vizsgálatai igazolták, hogy a HPL burkolati lapokkal a rendszer homlokzati tűzterjedési határértéke: Th≥45 perc, azaz megfelelő homlokzati hőszigetelő és burkolat kiválasztásával a rendszer bírja a 45 perces tűzterhelést, így az érvényes tűzvédelmi előírásoknak megfelelő homlokzat alakítható ki bármilyen épülettípusnál.

Az új tűzbiztonságra vonatkozó szabályok az emberi élet és a vagyonvédelem előtérbe helyezésével különös hangsúlyt fektetnek a komplett tűzterjedési vizsgálat meglétére, hiszen a tervezőnek a tűzvédelmi besorolás mellett a tűzterjedési határértéket is igazolnia kell a szerelt homlokzatok esetén.